Nacht van de Nacht 28 oktober 2017

16 mei 2017

In de nacht van zaterdag 28 oktober op zondag 29 oktober 2017 organiseren de Natuur- en Milieufederaties, waaronder de Natuur en Milieufederatie Noord-Holland, samen met zo’n 300 andere organisaties de Nacht voor de Nacht. De Nacht van de Nacht wordt voor de 13e keer georganiseerd en wordt elk jaar groter. Samen met u hopen we het succes van vorig jaar in ieder geval te evenaren. Toen vonden er maar liefst 470 evenementen met in totaal 45.000 bezoekers plaats in het donker en doofden meer dan 178 gemeenten en bedrijven geheel of gedeeltelijk de verlichting van gebouwen en reclame. Doet u dit jaar ook (weer) mee?

Activiteiten door het hele land

Tijdens de Nacht worden door het hele land honderden nachtelijke activiteiten georganiseerd waarbij deelnemers de schoonheid van de nacht kunnen ervaren. Ook doven vele gemeenten en bedrijven aanlichting van gebouwen en bruggen en laten bekende landmarks de lampen uit. 10 gemeenten doofden vorig jaar zelfs de openbare verlichting van straten of pleinen, waaronder in de wijk Butterhuizen in Heerhugowaard.

Doet uw organisatie / bedrijf dit jaar ook (weer) mee?

Doet uw organisatie / bedrijf dit jaar ook weer mee? Meld uw activiteit dan aan op de website van nachtvandenacht. We nemen geregeld de lijst met activiteiten mee in de verdere communicatie rondom de Nacht van de Nacht. De ambassadeurs van de Nacht van de Nacht leveren ook een mooie bijdrage aan de promotie van de verschillende evenementen. Dit jaar zijn dat onder andere Vincent Bijlo, Andre Kuipers, Marga Hoek, Anita Witzier, Maurits Groen en Govert Schilling zijn enkele van de ambassadeurs van de Nacht van de Nacht.

Waar is het nog donker?

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Echte duisternis is er bijna niet meer te vinden. Hierdoor wordt het zien van een sterrenhemel steeds zeldzamer en raakt het ritme van (nacht)dieren en mensen verstoord. Veel aanlichting van gebouwen, reclameverlichting langs wegen en wegverlichting brandt de hele nacht door terwijl er nauwelijks iemand langs komt. Dat kan minder en slimmer! Met nieuwe technieken kun je wegverlichting dimmen of juist aanzetten als er een fietser of auto langs komt. Met deze nieuwe technologie kunnen gemeenten en bedrijven ook veel energie en geld besparen en kan lichthinder worden voorkomen. Met de organisatie van de Nacht van de Nacht willen de Natuur en Milieufederaties aandacht vragen voor onnodige lichthinder en energiebesparing op verlichting

Deel op