St. Nicolaaskerk Monnickendam duurzaam verlicht met led-lampen

28 oktober 2015

MONNICKENDAM – Gemeente Waterland Heeft tijdens de Nacht van de Nacht 2015 nieuwe, duurzame aanschijnverlichting van de toren van de St. Nicolaaskerk in Monnickendam in gebruik genomen.

Dichtbij.nl (Foto: Ronald Franke)

In de nacht van zaterdag 24 op zondag 25 oktober was het weer de Nacht van de Nacht: een initiatief dat wordt georganiseerd door Natuur- en Milieufederaties. Het initiatief is bedoeld om aandacht te vragen voor lichtvervuiling; ‘onnodig’ licht dat vaak aanstaat. Het motto: ‘Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is’.
Ook de gemeente Waterland deed mee en doofde zaterdagnacht de verlichting van de kerktorens, de Speeltoren en het gemeentehuis. Daaropvolgend werd maandagavond om 19.30 uur de nieuwe duurzame aanschijnverlichting van de toren van de St. Nicolaaskerk in Monnickendam in gebruik genomen. Wethouder Laura Bromet: ‘Deze nieuwe verlichting verbruikt de helft van het stroomverbruik ten opzichte van de oude schijnwerpers. De nieuwe verlichting is aangebracht op de toren zelf en schijnt direct op de toren. Hiermee komt het visitekaartje van Monnickendam nog beter tot zijn recht. Door deze constructie – en omdat de verlichting om 23:00 uur uitgaat – wordt de lichtvervuiling verminderd. Daarnaast stoppen we met het aanlichten van het gemeentehuis.’

Deel op