Bedrijven

Meld een bedrijf aan voor gratis lichtadvies en maak kans op een Waka Waka Solarlamp t.w.v. €29,95

Kent u bedrijven in uw omgeving die u een gratis lichtadvies gunt? Omdat ze veel lichthinder voor mens, natuur of sterrenhemel veroorzaken? Meld ze dan aan bij ons. Dit kan via
onderstaand aanmeldformulier. Onder de inzenders verloten wij een Waka Waka Solarlamp t.w.v. €29,95. Om hiervoor in aanmerking te komen, kunt u uw inzending tot en met 16 september 2018 insturen. De winnaar van de Solarlamp stellen we persoonlijk op de hoogte. Gegevens worden vertrouwelijk behandeld en niet gedeeld met derden.

Bureau-cambium_wakawaka-light-charger-power-plus-yellow-WWP_front_back-500x500

Ons lichtadviesteam helpt bedrijven

Tata Steel en Natuur en Milieufederatie Noord-Holland hebben sinds 2017 het lichtadviesteam in het leven geroepen. Dit bestaat uit twee deskundigen die bedrijven gratis adviseert bij het verduurzamen van de buitenverlichting. Per jaar bezoeken wij maximaal vijf bedrijven. Bedrijven zijn namelijk verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen. Bovendien kan het bedrijf zich van een omgevingsbewuste kant laten zien door de lichthinder terug te dringen.

Vaak hebben bedrijven nog nooit nagedacht over de impact van de buitenverlichting. De verlichting is vaak veel te fel, onnodig naar boven gericht of het verblindt zelfs de mensen. Kortom: het kan vaak een stuk beter. Technisch zijn er veel meer mogelijkheden dan voorheen. Onze ervaring is dat bedrijven er vaak voor open staan om de verlichting spreekwoordelijk tegen het licht te houden. Daarom zorgt ons advies ervoor om u hierover na te laten denken.

Tips

Als voorproef hebben we een aantal tips op een rij gezet. Een overzicht van wat u kunt doen staan in deze PowerPoint-presentatie of in de menukaart verantwoord verlichten. U kunt ook tips vinden op de website van Nacht van de Nacht. De Nacht van de Nacht is een jaarlijks evenement georganiseerd door de Natuur- en Milieufederaties. Door het hele land worden evenementen georganiseerd in het donker en doven honderden bedrijven en gemeenten lichten van gebouwen en reclameverlichting. Dit jaar wordt de Nacht van de Nacht voor de 14e keer georganiseerd op zaterdag 27 oktober 2018.

    Bedrijf aanmelden voor lichtadvies

    Velden met een * zijn verplicht.    Deel op